Suburra


Rím, hlavné mesto mafie.

Orig. názov:Suburra
Žáner:thriller
Krajina:Taliansko, Francúzsko
Réžia:Stefano Sollima
Scenár:Sandro Petraglia, Stefano Rulli, Giancarlo De Cataldo, Carlo Bonini
Kamera:Paolo Carnera
Hudba:Pasquale Catalano
Hrajú:Pierfrancesco Favino, Jean-Hugues Anglade, Greta Scarano, Elio Germano, Alessandro Borghi, Giulia Gorietti
OBSAH filmu Suburra
Rím je mesto moci, kde zločin hľadá priamu cestu ako všetkým vnútiť svoj vlastný zákon. Film Suburra je príbehom o veľkých peniazoch roztočených okolo plánovanej výstavby, ktorá má pobrežie v Ostii premeniť na talianske Las Vegas. Tento projekt majú pomôcť presadiť skorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvetím; mafián známy ako Číslo 8, ktorý je hlavou vplyvnej rodiny ovládajúcej územie Ostie, a predovšetkým Samuraj, najobávanejší predstaviteľ rímskeho podsvetia a zástupca mafie z juhu.
Mechanizmus dokonalého plánu se ale začína rozpadať kvôli ľuďom, ktorí žijú na okraji týchto mocenských hier. Príbeh o zločine sa odohráva vo veľmi krátkom časovom úseku: 7 dní. Behom tohoto krátkeho časového obdobia sa rozpúta brutálna vojna. Okrem zločincov vtiahne do svojich tvrdých bojov aj chamtivých kardinálov, politikov, a tiež nevinných obyčajných ľudí. Posledný deň nastáva Apokalypsa.
Stefano Sollima, režisér aj u nás známeho mafiánskeho seriálu Gomorra, sa vo svojom novom filme vracia k téme talianskej mafie. Neapol tentokrát vystrieda Rím. Svoj nový film popísal slovami: „V staroveku bola Suburra štvrťou na úpätí Palatina, také gheto, kde boli bordely a kaviarne, miesto, kde sa stretávali vznešení senátori a ľudia so zlou povesťou. Do úzkeho kontaktu tu prichádzali vzdialené a zdanlivo nezlučiteľné svety. Suburru starovekého Ríma a tú dnešnú akoby spájalo tenké vlákno dlhé viac ako dvetisíc rokov. Riadi sa stále rovnakými mechanizmami, vládne netušenými silami, ktoré naďalej zaisťujú krehkú rovnováhu medzi mocou a ulicou v snahe nájsť čo najrýchlejšiu a najefektívnejšiu  cestu k tomu, ako zarobiť peniaze.“










Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.