Valerian



Vizuálne ohromujúce dobrodružstvo Luca Bessona, legendárneho režiséra filmov Leon, Piaty Element, Brutálna Nikita a Lucy. 28. storočie, poposiaľ neznámy vesmír. Valerian a Laureline sú zvláštnymi agentami, ktorí majú na starosti udržiavať poriadok v ľudských vesmírnych teritóriách. Vo svojej práci patria k absolútnej špičke. Na rozkaz veliteľa sa obidvaja vydávajú na misiu do intergalaktickej stanice Alpha. 

Úchvatné miesto, prezývané Mesto tisícich planét, je neustále rozpínajúcou sa metropolou, kde medzi sebou všetky vesmírne druhy zdieľajú znalosti, objavy, technológie a kultúru. Po stoletiach mieru a prosperity chce neznáma sila zničiť všetko, čo bolo stvorené. Valerian a Laureline sa musia pokúsiť ochrániť budúcnosť. Majú menej než 10 hodín, aby našli a zneškodnili temnú hrozbu. 

Začína nemilosrdný závod s časom. V hre je nielen existencia Mesta tisícich planét, ale i celého vesmíru. Dobrodružstvo plné fantázie a akčných scén nás zavedie do toho najpodivuhodnejšieho vesmíru, aký bol doposiaľ stvorený. S rozpočtom 180 miliónov dolárov sa jedná o vôbec najdrahší projekt európskej kinematografie. Tri najrenomovanejšie spoločnosti, ktoré vytvorili vizuálne efekty pre filmy Avatar, Pán prsteňov, Avengers: Vek Ultrona, sa spojili, aby stvorili svet, ktorý presahuje hranice predstavivosti. 

Príbeh je založený na priekopníckom komikse, ktorý inšpiroval celú generácie umelcov a tvorcov. Pod taktovkou vizuálneho mága Luca Bessona excelujú Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Kris Wu, Ruther Hauer, John Goodman a Ethan Hawke.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.