Warcraft: Prvý stret


Dva svety. Jeden osud.

Orig. názov:Warcraft: The Beginning
Žáner:dobrodružný, fantasy
Krajina:USA
Réžia:Duncan Jones
Scenár:Duncan Jones, Charles Leavitt
Kamera:Simon Duggan
Hudba:Ramin Djawadi
Hrajú:Ben Foster, Travis Fimmel, Dominic Cooper, Paula Patton, Toby Kebbell, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Clancy Brown, Ben Schnetzer, Ruth Negga, Burkely Duffield, Daniel Cudmore, Callum Keith Rennie, Ryan Robbins, Patrick Sabongui, Andre Tricoteux, Christian Sloan
OBSAH filmu Warcraft: Prvý stret
Warcraft je fenoménom herného sveta. Dôkazom jeho nesmiernej popularity môže byť viac než sto miliónov hráčov, ktorí si niektorú z verzií tejto hry zahrali. Prevedeniu Warcraftu na filmové plátno bránili jedine technologické limity kinematografie. Tieto omezenia padli a velkolepé fantasy dobrodružstvo o bolestivom stretnutí dvoch rôznych svetov konečne prichádza na filmové plátno.
Kráľovstvo Azeroth a ríša Draneor sú úplne rozdielne. Azeroth je rozkvitajúca ríša ľudí, v ktorej múdro panuje kráľ Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytierom Lotharom (Travis Fimmel) a spoločenstvo mocných kúzelníkov v čele s mágom Medivhem (Ben Foster) dôsledne chráni mierumilovnú civilizáciu. V Draenoru predstavuje život permanentný boj medzi znepriatelenými rasami Orkov, ktorých spojí až neporaziteľný nepriatel, nákaza, která v ich zemi postupne ničí všetko živé. Ich vodce Gul´dan vytvorí s pomocou temnej mágie portál, ktorým môžu Orkovia preniknúť do iného sveta a ten si osídliť. Zhodou okolností sa ich cieľem stane práve Azeroth, ktorého obyvatelia sú ochotní brániť svoju zem do posledného muža, keďže im ani nič iné nezostáva. Zdá sa, že ničivý stret civilizácií nie je možné zastaviť. Tí, ktorí hľadajú náhradné riešenia, predsa existujú.
Podľa producenta Alexa Gartnera sa tvorci snažili o to, aby filmový Warcraft otvoril svoju náruč nielen fanúšikom hry, ale i tým, ktorí v Azerothu doteraz nikdy neboli. Naviac sa  snažili o to, aby alfou a omegou filmu neboli dokonalé triky, ale prepracované charaktery. „Máme hrdinov, s ktorými sa každý rád vydá na dobrodružnú výpravu. Som rád, že film je plný dokonalých trikových efektov, ale keby v ňom neboli postavy, v ktorých spoločnosti by ste chceli zostať aj po skončení titulkov, potom by to nebol správny film,“ vysvetľuje Gartner.










Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.