Brooklyn


Od producentov filmu Škola života.

Orig. názov:Brooklyn
Žáner:romantická dráma, historický
Krajina:Írsko/Veľká Británia/Kanada
Réžia:John Crowley
Scenár:Nick Hornby, Colm Tóibín (knižná predloha)
Kamera:Yves Bélanger
Hudba:Michael Brook
Hrajú:Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Julie Walters
OBSAH filmu Brooklyn
Keď se mladé dievča z totálneho zapadákova presťahuje do jedného z nejväčších miest na svete, čaká ju silný šok... A presne to se v päťdesiatych rokoch minulého storočia stalo Eilis (Saoirse Ronan), ktorú k takémuto dobrodružstvu „donútila“ staršia sestra. Tá si pre ňu praje lepšiu budúcnosť, akou je živorenie v Írsku. Eilis vyráža na cestu cez oceán - z malého írskeho mestečka Enniscorthy do newyorskej štvrti Brooklyn. Vydáva sa tak na cestu do neznáma, do prostredia, ktoré je pre ňu úplne cudzie a do života, který si sama nezvolila. V cudzom svete si pripadá ako vo vyhnanstve a chýba jej doterajší život v rodnom Enniscorthy. Všetko sa však zmení po jej zoznámení sa s talianskym robotníkom. Počas spoločne tráveného času smútenie za domovom akosi vyprcháva a Eilis prichádza rušnému životu v New Yorku na chuť.
Zrazu však dôjde k udalosti, kvôli ktorej sa musí vrátiť späť do rodného Írska, kde je opäť vtiahnutná do svojho pôvodného života. A aj tu stretáva novú lásku, čím sa dostáva medzi dva hlasy vlastného srdca. Musí sa rozhodnúť medzi svetom, z ktorého pochádza a svetom, v ktorom si môže splniť svoj sen.
K Eilisinej voľbe scenárista filmu, spisovateľ Nick Hornby, poznamenáva: „Eilis jasne vidí rozdiely medzi životom v Amerike a v Írsku, ale nevie tieto dva paralelné životy nechať plynúť vedľa seba. Aj preto dokáže naraz milovať dvoch mužov. Každý totiž pochádza z iného sveta. Nakoniec sa však musí rozhodnúť len pre jeden z týchto životov.“










Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.