Wilsonov


Výpravná komédia s detektívnou zápletkou nadväzuje na poetiku legendárnych filmov Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela či Tajomstvo hradu v Karpatoch.

Orig. názov:Wilsonov
Žáner:komédia, krimi
Krajina:ČR / SR
Réžia:Tomáš Mašín
Scenár:Marek Epstein
Kamera:Martin Štrba
Hudba:Michal Novinski
Hrajú:Vojtěch Dyk, Jiří Macháček, Táňa Pauhofová, Jan Kraus, Richard Stanke, Peter Šimun, Ľuboš Kostelný, Stanislav Majer, Csongor Kassai
OBSAH filmu Wilsonov
Píše sa rok 1919 a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k USA a premenovať ho na Wilsonov. Všetko klape, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti mesta vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na mafie, drogy, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Jozefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúce honba po stopách šialeného vraha môže začať.












Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.