Dáma v zlatom

Spravodlivosť sa nedá zaplatiť.









Orig. názov:Woman in Gold
Žáner:dráma, životopisný

Krajina:USA / Veľká Británia
Web stránka:http://www.facebook.com/WomanInGoldMovie
 
Réžia:Simon Curtis
Scenár:Alexi Kaye Campbell
Kamera:Ross Emery
Hudba:Martin Phipps, Hans Zimmer
Hrajú:Ryan Reynolds, Tatiana Maslany, Katie Holmes, Charles Dance, Helen Mirren, Max Irons, Antje Traue, Daniel Brühl, Elizabeth McGovern, Jonathan Pryce, Moritz Bleibtreu, Tom Schilling, Allan Corduner, Henry Goodman, Justus von Dohnányi, Richard Reid, Ludger Pistor, Stephen Greif, Nina Kunzendorf, Lisa Gornick, Susi Stach, Milica Bogojevic
OBSAH filmu Dáma v zlatom:
DÁMA V ZLATOM rozpráva pozoruhodný skutočný príbeh ženy, ktorá sa rozhodla dosiahnuť spravodlivosť a za každú cenu bojovať o dedičstvo, ktoré jej rodine právom patrilo. Šesťdesiat rokov potom, čo bola nútená utiecť počas druhej svetovej vojny z milovanej Viedne, sa Maria Altmannová (Helen Mirren) sa rozhodne získať späť rodinný majetok zhabaný nacistami. 
Patria k nemu aj umelecké diela nevyčísliteľnej hodnoty, medzi inými aj slávny Portrét Adele Bloch-Bauerovej I od Gustava Klimta, ktorý sa stal národným pokladom. Za svojho právneho zástupcu si vyberie nie veľmi skúseného, ale o to odvážnejšieho mladého muža Randyho Schönberga (Ryan Reynolds). 
Spolu sa pustia do zdĺhavého a náročného súdneho sporu s rakúskou vládou a Najvyšším súdom USA, ktorý sa napokon stane jedným z najznámejších reštitučných sporov v histórii.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.