Dajte mi pokoj!

Ja že som sebec?









Orig. názov:Une heure de tranquillité
Žáner:komédia

Krajina:Francúzsko
 
Réžia:Patrice Leconte
Scenár:Florian Zeller
Kamera:Jean-Marie Dreujou
Hudba:Eric Neveux
Hrajú:Christian Clavier, Carole Bouquet, Valerie Bonneton, Rossy de Palma, Stéphane De Groodt, Sébastien Castro
OBSAH:
Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby stretlo nečakané šťastie. Na blšom trhu objavil vzácnu gramofónovú platňu - prvý album muzikanta Neila Youarta, ktorý sa volá ,,Me, myself and I“. A od tej chvíle túži Michel po jedinom: v úplnom tichu, kľude, samote a domácej pohode si vychutnať tento hudobný klenot.
Lenže, v tom okamihu, keď už pomaly zasúva ihlu gramofónu do drážky tejto vzácnej gramofónovej platne, sa celý svet a aj všetci jeho obyvatelia proti nemu spichnú. 
Či už sa jedná o nečakanú návštevu syna, búchanie suseda, lomozenie upratovačky, urputné zvonenie telefónu, alebo dramatické obvinenie z nevery zo strany manželky či príchod jeho milenky. A ako čerešnička na torte sa v dome koná tradičná oslava nazvaná Susedský deň. Michel musí nasadiť do boja všetku svoju energiu, prefíkanosť a ľstivosť. A to všetko len preto aby získal svoju vytúženú hodinku kľudu. Dokáže to? Alebo sa jeho tak nádejne začatý deň zmení v nočnú moru.
V hlavnej úlohe francúzskej komédie Dajte mi pokoj!, natočenej podľa populárnej divadelnej hry, predvádza svoje herecké a predovšetkým komediálne umenie Christian Clavier, ktorého si môžete pamätať napríklad z úspešných komédií ako sú Čo sme komu urobili?, Návštevníci alebo Asterix a Obelix. A jeden milión francúzskych divákov dokazuje, že ani tentokrát svoje publikum rozhodne nesklamal.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.