Päťdesiat odtieňov sivej

Nechaj sa ovládať.








Orig. názov:Fifty Shades of Grey
Žáner:dráma, romantický

Krajina:USA
 
Réžia:Sam Taylor-Johnson
Scenár:Kelly Marcel
Kamera:Seamus McGarvey
Hudba:Danny Elfman
Hrajú:Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle, Rita Ora, Aaron Taylor-Johnson, Marcia Gay Harden, Eloise Mumford, Max Martini, Luke Grimes, Rachel Skarsten, Callum Keith Rennie, Victor Rasuk, Dylan Neal, Anthony Konechny, Anne Marie DeLuise, Andrew Airlie, Tom Butler, Anna Louise Sargeant

OBSAH, TITULKY A STIAHNUTIE FILMU 50 odtieňov šedej

„Pán Grey Vás za chvíľu príjme.“ Táto obyčajná veta uviedla stretnutie, ktoré úplne zmenilo život nesmelej študentky Anastasie. Zároveň je súčasťou príbehu, ktorý sa stal celosvetovou literárnou senzáciou, ktorá v rýchlosti predaja prekonala aj Harryho Pottera. Aj preto bolo ďalším logickým krokom filmové spracovanie. V čom je kúzlo erotického príbehu Päťdesiat odtieňov sivej? Jednoduchá odpoveď neexistuje. Sú proste fenomény, ktoré logickými argumentami vysvetliť nejde.
Študentka literatúry Anastasia (Dakota Johnson) je podľa vlastných slov nezaujímavá a nudná "sivá myš" s nízkym sebavedomím, pravý opak tajomného podnikateľa Christiana Greya (Jamie Dornan), ktorého prišla vyspovedať pre článok do študentského časopisu. Napriek tomu, že sa ju Grey snaží odradiť svojom chladným a odmeraným správaním, má ho plnú hlavu, tento fakt ešte prehĺbia ich opakované pracovné stretnutia. 
Bez ohľadu na to, že ju varuje, ako je komplikovaný a v zlovestných náznakoch hovorí o svojom špecifickom vkuse, nie je Anastasia schopná odolať jeho príťažlivosti. Ani Grey však nie je voči tomuto plachému dievčaťu imúnny a postupne jej začne otvárať dvere do svojej trinástej komnaty. Pokiaľ do nich Anastasia vstúpi, pozná pravého Christiana Greya. Na posteli určenej len pre vyvolených zároveň pozná pravú Anastasiu - svoje túžby, svoje vášne, svoju živočíšnosť. Až z toho ide strach.

FOTOGALÉRIA K FILMU 50 odtieňov sivej


Autorka románu Päťdesiat odtieňov šedej, E.L. James nad natáčaním udržovala umelecký dohľad a diváci sa tak vraj nemusia báť, že by vo filmovej verzii prišli o niektoré "výživné" pasáže z románu. "Moja knižka je dosť obsiahla, čo si tí, ktorí ju priamo hltali možno neuvedomujú. Samozrejme sme museli krátiť, ale všetko, čo išlo von sa dá logicky odôvodniť. Filmu táto očista prospela,"  sľubuje autorka predlohy.










Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.