Nezlomný

Prežitie. Odhodlanie. Vykúpenie.








Orig. názov:Unbroken
Žáner:vojnový, dráma

Krajina:USA
 
Réžia:Angelina Jolie
Scenár:Joel Coen, Ethan Coen, Richard LaGravenese, William Nicholson
Kamera:Roger Deakins
Hudba:Alexandre Desplat
Hrajú:Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Jai Courtney, Alex Russell, Luke Treadaway, John D'Leo, Finn Wittrock, John Magaro, Vincenzo Amato, Miyavi, Ross Anderson, Spencer Lofranco, Michael Whalley

OBSAH, TITULKY A STIAHNUTIE FILMU NEZLOMNÝ

Životný príbeh Louise Zamperiniho je neuveriteľný. Ešte neuveriteľnejšie je, že trvalo skoro sedemdesiat rokov, kým ho niekto zvečnil na filmovom plátne. Tým niekým bola Angelina Jolie, ktorá po zaujímavom režisérskom debute V krajine krvi a medu, zvolila túto "chlapskú" látku a natočila film o tom, že keď máte dostatočne silnú vôľu, prežijete skoro všetko. Osud slávneho olympionika, vojnového letca, stroskotanca a vojnového zajatca Louise Zamperiniho je toho najlepším dôkazom.
Ako malý chlapec bol Louis pekný kvietok, jeho výhodou bolo, že pred následkami svojich činov dokázal skoro vždy utiecť. To si všimol jeho starší brat Pete, ktorého napadlo, že by svoj bežecký talent mohol využiť na závodnej dráhe. 
Dotiahol to až do amerického olympijského tímu na hry v Berlíne v roku 1936, kde mimo iných ohromil aj Hitlera. O pár rokov neskôr ohromoval jeho spojencov ako člen posádky amerického bombardéra operujúceho v južnom Pacifiku. Keď behom jednej záchrannej akcie jeho stroj spadol do oceánu, bol Louis jedným z troch členov posádky, ktorí haváriu prežili. Viac než mesiac strávil v záchrannom člne, než ho zachránila okolo plávajúca loď. Bohužiaľ, tá loď bola japonská. 
Zamperini sa ocitol v zajateckom tábore, ktorá pripomínal peklo na zemi. Už tak ťažké podmienky na život sa Louisovi ešte zhoršili, keď sa jeho väznitelia dozvedeli, že je to slávny športovec. Chceli ho zničiť, chceli ho zlomiť. Ale on bol nezlomný. "Na svete je veľa bolesti. Myslím, že presne také príbehy dnes potrebujeme. Príbehy ľudí, ktorí prešli temnotou a dostali sa naspäť na svetlo. 
Môžu nám pomáhať inšpirovať nás, umožňujú nám vidieť svet z tej lepšej stránky,“ vysvetľuje Angelina Jolie svoju motiváciu k natočeniu filmu Nezlomný.

FOOTGALÉRIA K FILMU NEZLOMNÝ














Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.