Mami!

Najvyspelejší a najemocionálnejší film od režiséra Imaginárnych lások.









Orig. názov:Mommy
Žáner:dráma, psychologický

Krajina:Kanada / Francúzsko
Web stránka:http://mommythemovie.com/
 
Réžia:Xavier Dolan
Scenár:Xavier Dolan
Kamera:André Turpin
Hudba:Noia
Hrajú:Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément, Alexandre Goyette, Patrick Huard, Pierre-Yves Cardinal

OBSAH, TITULKY A STIAHNUTIE FILMU MAMI!

Doteraz najvyspelejší a emóciami nabitý film kanadského režiséra medzinárodne úspešných filmov (o.i. Imaginárne lásky), najnovší počin len 25-ročného Xaviera Dolana mal svetovú premiéru v súťaži festivalu v Cannes (2014). Divákov uchvátili brilantné herecké výkony hlavných protagonistov, originálna hra s formátom obrazu, ktorá podčiarkla originalitu a kreativitu vôbec najmladšieho účastníka súťaže. Po projekcii v Cannes zožal film vyše 5-minútový potlesk. 
Xavier Dolan prichádza s filmom Mami!, ktorý dojíma a nadchýna široké publikum. Prináša príbeh dospievajúceho Steva s diagnózou ADHD (porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou) a jeho mamy Diane, ktorá aj napriek odporúčaniam odborníkov trvá na tom, že sa o svojho syna postará sama a že dokážu zvládnuť aj školu. 
Vydajú sa na cestu, kde sa prchavé okamihy šťastia a spokojnosti rýchlo menia na výbuchy násilia a beznádeje. Hore a dolu, tak, ako to už v živote býva. Film Mami! bol tento rok horúcim kandidátom na Zlatú Palmu. Z festivalu si napokon odniesol Cenu poroty ex aequo.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.