Hobit: Bitka piatich armád

Od držiteľa Oscara, režiséra Petra Jacksona prichádza tretie pokračovanie trilógie.









Orig. názov:The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Žáner:dobrodružný, fantasy

Krajina:
USA / Nový Zéland
Web stránka:http://www.thehobbit.com
Réžia:Peter Jackson
Scenár:Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Kamera:Andrew Lesnie
Hudba:Howard Shore
Hrajú:Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Elijah Wood, Evangeline Lilly, Hugo Weaving,Orlando Bloom, Luke Evans, Cate Blanchett, Ian McKellen, Christopher Lee, Richard Armitage,Lee Pace, Manu Bennett, Billy Connolly, Aidan Turner, Ian Holm, Mikael Persbrandt, James Nesbitt, Bret McKenzie, Graham McTavish, Sylvester McCoy, Conan Stevens, Dean O'Gorman, Ken Stott, William Kircher, Jed Brophy, Mark Hadlow, Adam Brown, John Callen, Peter Hambleton,Stephen Hunter, John Bell, Ryan Gage a i.
OBSAH Hobit: Bitka piatich armád:
Od držiteľa Oscara, režiséra Petra Jacksona prichádza tretie pokračovanie trilógie adaptujúcej stále populárne veľdielo Hobit J. R. R. Tolkiena s názvom “Hobit: Bitka piatich armád”. 
Film “Hobit: Bitka piatich armád” prináša epické vyvrcholenie dobrodružstiev Bilba Bublíka, Thorina Dubbina a skupiny trpaslíkov z prvých dvoch dielov trilógie Hobit: Neočakávaná cesta a Hobit: Smauguova pustatina. Hoci sa im podarilo získať ich domovinu ovládanú drakom Smaugom, spoločenstvo jeho prebudením nechtiac rozpútalo vraždiacu silu. 
Rozzúrený Smaug si svoju zlosť vybíja na nevinných mužoch, ženách a deťoch z Jazerného mesta. Thorin nadovšetko posadnutý znovuzískaným pokladom obetuje priateľstvo a česť, zatiaľ čo Bilbo sa mu zo všetkých síl snaží zdôvodniť, čo ho priviedlo k zúfalému a nebezpečnému rozhodnutiu. Čakajú ich však ešte väčšie nebezpečenstvá. Len čarodejník Gandalf vidí, že veľký protivník Sauron poslal štyri légie Orkovna na tajný útok do Osamelej hory. 
S neustále sa vyostrujúcimi konfliktami sa rasy trpaslíkov, elfov a ľudí budú musieť rozhodnúť. Buď sa spoja, alebo neprežijú. Bilbo v tomto epickom boji piatich armád bojuje nielen o svoj život a životy jeho priateľov. V hre je aj budúcnosť Stredozeme. Trilógia “Hobit” je príbehom na pokračovanie zasadenom v Stredozemi, 60 rokov pred “Pánom prsteňov,” ktorý oscarový režisér Peter Jackson spoločne so svojim tímom preniesli na veľké plátno v megaúspešnej trilógii vrcholiacej Oscarom oceneným filmom “Pán Prsteňov: Návrat kráľa.” IanMcKellen sa vracia v postave Gandalfa Šedého, pričom Martin Freeman sa opäť zhostil ústrednej úlohy Bilba Bublíka a Richard Armitage sa predstaví ako Thorin Dubbin. 
V medzinárodnom obsadení uvidíme aj ďalšie hviezdy. Nebudú chýbať Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Benedict Cumberbatch, Ken Stott, James Nesbitt, CateBlanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, a Orlando Bloom. Scenár filmu “Hobit: Bitka piatich armád” napísali Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson a Guillermo del Toro, pričom sa inšpirovali románom J. R. R. Tolkiena. Film “Hobit: Bitka piatich armád” pod Jacksonovou réžiou bol nakrúcaný v 3D rýchlosťou 48 obrázkov za sekundu a bude premietaný v HighFrame Rate 3D (HFR 3D) vo vybraných kinách. V ostatných sa bude premietať v 2D a v klasickom 3D.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.