Čo sme komu urobili?

Štyri svadby a dvaja na umretie.









Orig. názov:Ou´est-ce qu´on a fait au Bon Dieu ?
Žáner:komédia

Krajina:Francúzsko
 
Réžia:Philippe de Chauveron
Scenár:Philippe de Chauveron, Guy Laurent
Kamera:Vincent Mathias
Hudba:Marc Chouarain
Hrajú:Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, Elodie Fontan, Pascal Nzonzi, Salimata Kamate, Tatiana Rojo
OBSAH filmu Čo sme komu urobili?:
Na živote je kráse to, že sa v ňom nedá nič dopredu naplánovať. Napríklad Verneuilovci si boli istí tým, že sa ich štyri nádherné a inteligentné dcéry vydajú za výnimočných mužov. A výsledok? Tým je kúzelná francúzska komédia Čo sme komu urobili?, ktorou tvorcovia zo zeme galského kohúta dokázali vyvolať rovnako nadšené reakcie, ako nasledovali po fenomenálnych Nedotknuteľných v roku 2011.
Claude a Marie Verneuilovci sú provinčnými milovníkmi starého dobrého Francúzska, silne veriaci katolíci a vo svojom okolí patria medzi vážených občanov. A tiež majú štyri dcéry Isabelle, Odile, Ségoléne a Laure. Pri ich výchove sa vždy snažili uplatňovať skôr konzervatívne metódy a snažili sa im vštepiť tie správne hodnoty – teda tie ich.
Dnešná doba ale Verneuilovcov konfrontuje s mnohými vecami, ktoré rozhodne nie sú podľa ich gusta, napríklad s multikultúrnou a náboženskou toleranciou a s podobnými dnešnými výmyslami. Napriek tomu sa Verneuilovci skoro zakaždým prinútia tieto zmeny chápať, aj keď im často pripadajú ako ťažké životné skúšky.
A tak museli postupne stráviť aj tri svadby, ktoré určite neboli podľa ich ideálnych predstáv. 
Prvá dcéra si totiž vzala moslima, druhá Žida a tretia sa vydáva za Číňana, skúste si potom predstaviť ako vyzerá v tejto zostave veľké rodinné stretnutie na Vianoce.
Jedinou a poslednou nádejou na „skutočnú“ svadbu v kostole majú pri najmladšej dcére, ktorá, aleluja, stretla Charlesa, vzorného katolíka. Lenže...



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.