Expendables 3



Úspešná a obľúbená akčná séria Expendables prináša v treťom dieli dalšiu výbušnú porciu zábavy.


Orig. názov:Expendables 3
Žáner:akčný, dobrodružný, thriller

Krajina:USA
Web stránka:http://theexpendables3film.com/
 
Réžia:Patrick Hughes
Scenár:Sylvester Stallone, Katrin Benedikt, Creighton Rothenberger
Kamera:Tom Brown
Hudba:Brian Tyler
Hrajú:Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Wesley Snipes, Mel Gibson, Kellan Lutz, Harrison Ford, Antonio Banderas, Terry Crews, Randy Couture, Robert Davi, Kelsey Grammer, Ronda Rousey, Natalie Burn, Sarai Givaty, Lisbeth Olofsson
OBSAH:
Úspešná a obľúbená akčná séria Expendables prináša v treťom dieli dalšiu výbušnú porciu zábavy a ako posily nové filmové legendy. Popri Stallonem, Stathamovi, Lundgrenovi, Liovi či Schwarzeneggerovi budú tentoraz na odstrel aj Antonio Banderas, Harrison Ford a Wesley Snipes. Roly ich nepriateľa sa ujal Mel Gibson.
Tím Expendables bude čeliť priamo jednému zo svojich zakladateľov a bývalých šéfov. Conrad Stonebanks s tvárou Mela Gibsona stál pri ich zrode, potom sa však z neho stal odpadlík a dokonca jeden z Barneyho zadaní na zabitie. Prežil a teraz má tento bezcitný obchodník so zbraňami, čo sa ničoho neštíti,  jediný cieľ: zniesť zo sveta niekdajšieho parťáka a celý ten tím postrádateľných veteránov. Ibaže plány Expendables sú presne opačné. V každom prípade to bude veľmi osobné.
Barney navyše vážne uvažuje o tom, že svojich starých spolubojovníkov pošle do penzie. V radoch Expendables sa preto objavuje čerstvá mladá krv s novým štýlom a znalosťami niečoho takého opovrhnutia hodného ako sú moderné technológie. Novú krv zastupuje Kellan Lutz (známy zo série Twilight ), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a tiež žena! Olympijská medajlistka v jude a zápasníčka zmiešaných bojových umení Ronda Rousey.
„Každý z nich je jedinečný a dostať ich všetkých spolu na jedno miesto je veľmi, veľmi vzácne,“ hovorí o svojich spoluhráčoch Sylvester Stallone. „Život nás viedol rôznymi smermi a cestami, takže keď sa všetci zísť pokope je veľká udalosť. Áno, udalosť – to je pre nás kľúčové slovo.“
Režisérom Expendables 3 je Austrálčan Patrick Hughes, ktorého si Stallone vybral kvôli jeho drsnému akčnému filmu The Red Hill. „Vidím ročne naozaj veľa filmov a tento mi utkvel v pamäti. A keď som sa dozvedel, že ho Patrick dokázal natočiť za 18 dní a za menej než pol milióna dolárov, vravel som si, čo by asi dokázal vytvoriť, keby sme mu dali trochu väčšie štetce?“
Choreografie akčných scén sa ujal J. J. Perry, ktorý predtým pracoval na filmoch ako Mortal Komban, Iron Man, Nespútaný Django či Beowulf. „Tento film je akoby ste vzali Expendables a Expendables 2 a spojili  ich dokopy a okorenili dosť pikantnou omáčkou. Je to najväčší akčný film, na akom som kedy robil, a bolo ich viac než sto,“ konštatuje J. J. Perry.
Vo filme sa síce objaví asi 1200 počítačových trikov, tvorcovia však kládli veľký dôraz na reálnu, poctivú akciu. Od Expendables 3 môžeme teda čakať skvelú akciu v klasickom aj novom štýle, nadhľad a plný zásobník ostrých hlášok.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.