Vládkyňa zla

Neverte rozprávkam.








Orig. názov:Maleficent
Žáner:fantasy, dobrodružný, dráma
Verzia filmu:aktuálnu verziu filmu nájdete v programe kina
Krajina:USA
Web stránka:http://movies.disney.com/maleficent
 
Réžia:Robert Stromberg
Scenár:Linda Woolverton
Kamera:Dean Semler
Hudba:James Newton Howard
Hrajú:Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Sharlto Copley, India Eisley, Miranda Richardson, Brenton Thwaites, Imelda Staunton, Sam Riley, Peter Capaldi, Lesley Manville, Julian Seager, Marama Corlett, Hermione Corfield, Leo Suter
OBSAH:
Vo fantastickom svete sa nachádzajú dve kráľovstvá. Prvé z nich, Vresoviská, je plné magických stvorení a druhé zase plné ľudí. Maleficent je mladá víla a múdra panovníčka Vresovísk. Jedného dňa sa zoznámi s mladým chlapcom Stefanom, ktorý sa zatúlal do Vresovísk. Stanú sa z nich najlepší priatelia a keď podrastú, aj romantickí partneri. 
Stefan však opúšťa Maleficent a odchádza sa snažiť o moc a bohatstvo v kráľovstve ľudí. Kráľ Henry, panovník ľudí, si túži podrobiť Vresoviská a pokúsi sa o to pomocou armády. Tvrdo ho však zastaví Maleficent a je nútený sa stiahnuť. Kráľ má čoskoro zomrieť, tak sľúbi trón tomu, kto dokáže zabiť Maleficent. Stefan túžiaci po moci, ide za Maleficent a predstiera, že je opäť jej priateľom. Omámi ju a kým ona spí, on jej odstráni krídla a prinesie ich kráľovi Henrymu. 
Ten Stefanovi odovzdáva trón a umiera. Keď sa narodí Stefanova dcéra Aurora, dnes už zatrpknutá kráľovná Vresovísk Maleficent ju preklína a stanoví, že kliatbu môže zlomiť iba bozk pravej lásky. Stefan posiela Auroru vychovať trom vílam v lese, v úkryte, a tam na ňu Maleficent v tajnosti dáva pozor a pomáha sa starať o ňu. 
Deň pred Aurorinými 16. narodeninami, ktorými má podľa kliatby Aurora upadnúť vo večný spánok, Maleficent a jej pomocník Diaval sa ju pokúsia zachrániť tak, že zoženú mladého princa, aby Auroru pobozkal. Nefunguje to...



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.