Trabantom až na koniec sveta



Tá najväčšia výzva nie je vonku, ale vo vnútri.


Orig. názov:Trabantem až na konec světa
Žáner:dokumentárny

Krajina:ČR
Web stránka:http://amerika.transtrabant.cz/
 
Réžia:Dan Přibáň
Scenár:Dan Přibáň
Kamera:Zdeněk Krátký, Dana Zlatohlávková, Jakub Nahodil
Hudba:Tatiana Miková, Wohnout
Hrajú:Dan Přibáň, Aleš Vašíček, Marek Slobodník, Tomasz Turchan, Radoslaw Jona, Dana Zlatohlávková, Jakub Nahodil, Zdeněk Krátký a ďalší
OBSAH:
Cestovateľ, filmár a novinár Dan Přibáň je autor dokumentárnych cestopisných filmov,  propagátor vedy a techniky a človek, ktorý prijíma veľké výzvy. S minimálnym technickým vybavením prešiel Trabantom Hodvábnu cestu, Afriku a Južnú Ameriku. 
Dokumentárna roadmovie Trabantom až na koniec sveta je o tom, ako sa dokáže zniesť osem ľudí z troch krajín, ktorí sa navzájom nepoznajú, ale strávia spoločne štyri mesiace v žltých „ponorkách“.  
Potom ako precestoval Trabantom Afriku a nakrútil o tom nezávislý film sa Přibáň a jeho partia podujali na ešte náročnejšiu cestu. Prešli 21124 kilometrov naprieč Južnou Amerikou. Skupina cestovateľov pôvodne zložená z piatich Čechov sa rozšírila o Slováka Mareka Slobodníka a o dvoch Poliakov. Tentoraz na cestu vyrazili dva Trabanty, poľský Fiat a Jawa 250 z roku 1957. 
A vydali sa  v ústrety tomu najnáročnejšiemu, čo sa dá v Južnej Amerike nájsť - amazonský prales, päťtisícové priesmyky Ánd, púšte, či oceán. 
A keďže sa na tejto ceste novodobých dobrodruhov zúčastnili aj profesionálni kameramani, pripravili nám neuveriteľný vizuálny zážitok, ktorý vypredáva kinosály.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.