Pompeje



Veľkolepé katastrofické divadlo, ktoré spája skazu prekvitajúceho antického mesta s akčným a milostným príbehom.


Orig. názov:Pompeii
Žáner:historický, dobrodružný, akčný

Krajina:USA, SRN
Web stránka:http://pompeii-film.de/#/home
Réžia:Paul W. S. Anderson
Scenár:Janet Scott Batchler, Lee Batchler
Kamera:Glen MacPherson
Hudba:Clinton Shorter
Hrajú:Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss, Jared Harris, Adewale Akinnuoye-Agbaje
OBSAH filmu Pompeje:
„Titanic na súši“, tak sa hovorí o novom filme Pompeje. Bohaté mesto plné prepychu a zhýralosti prosperovalo a plnými dúškami si užívalo heslo „chlieb a hry“. Až do osudného dňa 24. augusta roku 79 nášho letopočtu, keď sa prebudila sopka Vezuv a v smršti ohnivých erupcií pochovala celé mesto a zatienila slnko na pravé poludnie. Tvárou v tvár strašnej katastrofe musí gladiátor, ktorého čakal posledný boj o konečnú slobodu, zachrániť svoju lásku ... alebo to aspoň skúsiť. V hlavnej úlohe sa predstaví Kit Harington, známy zo série Hra o tróny, ďalej hrajú Emily Browning, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss či Jared Harris.
Hlavný hrdina Milo, otrok, ktorý sa stal gladiátorom, čaká na svoj posledný boj, aby zničil svojich súperov a dostal sa na slobodu. S výhľadom na slobodný život sa zamiluje do dcéry bohatého obchodníka, ktorá sa však má proti svojej vôli vydať za skorumpovaného a skazeného senátora (Kiefer Sutherland). Avšak ich skutočný problém sa pripravuje v hlbinách Zeme.  V osudových hodinách po erupcii Vezuvu, vo chvíľach totálneho chaosu a desivej skazy sa musí Milo prebojovať von z gladiátorskej arény, a podstúpiť boj s časom, aby svoju Cassiu z rozpáleného pekla zachránil.
Príbeh Pompejí býva prirovnávaný k „Titaniku na súši“ - v oboch filmoch bojuje so zúriacimi živlami dvojica milencov, ktorí by v bežnom živote boli rozdelení kvôli nerovnému pôvodu. V oboch filmoch navyše pohroma zúri uprostred najväčšieho predstaviteľného luxusu: podľa Paula W. Andersona boli Pompeje „Las Vegas starovekého sveta“. Ibaže rozsah prírodnej katastrofy je v Pompejach neporovnateľne väčší, než v prípade známeho parníka. Priebeh celej katastrofy, výbuch sopky spojený s obrovskou prílivovou vlnou tsunami tvorci zachytili čo najvernejšie podľa zachovaných historických materiálov. Niektoré zábery sa natáčali v samotných Pompejach, kde filmári zachytili svahy Vezuvu.
Dnes sú staroveké Pompeje jedným z najväčších archeologických nálezísk na svete. Po erupcii Vezuvu roku 79 nášho letopočtu tu boli pod štvor- až šesťmetrovou vrstvou prachu a lávových kameňov navždy uchované telá ich obyvateľov, ich domy aj predmety dennej potreby.
V 2D a 3D formáte sa zážitok valiaci sa z rozžeravenej lávy a lietajúcich napoly roztavených balvanov stáva až desivo reálnym.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.