Klub poslednej nádeje



Za svoj život musíš bojovať.


Orig. názov:Dallas Buyers Club
Žáner:dráma

Krajina:USA
Web stránka:http://www.focusfeatures.com/dallas_buyers_club
Réžia:Jean-Marc Vallée
Scenár:Craig Borten, Melisa Wallack
Kamera:Yves Bélanger, CSC
Hrajú:Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O’Hare, Steve Zahn
OBSAH filmu Klub poslednej nádeje:
Píše sa rok 1985. Elektrikár a príležitostný jazdec rodea Ron Woodroof sa od lekárov dozvedá, že má AIDS  a že mu neostáva viac ako 30 dní života. Doktori si s dovtedy novou smrteľnou chorobou nevedia dať rady a tak Ronovi viac-menej dokážu poradiť jediné – pošlú ho domov zomrieť. Ale Ron sa nevzdáva, púšťa sa do bitky o svoj život s lekármi, farmaceutickými firmami, úradníkmi a hľadá cestu ako prežiť.
Vyráža do Mexika, ale nehľadá tam drogového bosa, hľadá alternatívne možnosti liečby AIDS a jeho šancou sa tak stáva medzinárodný čierny trh. A keďže nemá inú možnosť ani čo stratiť začne tieto lieky pašovať cez hranice do USA.
Zvláštneho spojenca nájde Ron v Rayonovi (Jared Leto), transsexuálovi, ktorý má rovnakú túžbu po živote aj rovnakú diagnózu. Našťastie Rayon zdieľa Ronovho podnikateľského ducha a tak spolu začnú hľadať cestu ako sa vyhnúť vládnym sankciám namiereným proti predaju neschválených liekov. Nakoniec založia Dallas Buyers Club, ktorý funguje na princípe, v ktorom si chorí ľudia platia mesačné príspevky a za to získavajú prístup k zásobám nových a predovšetkým neoficiálnych liekov.
Takto vzniká komunita rovnako postihnutých a často zúfalých ľudí, ktorá sa rýchlo rozrastá a naberá na sile. Ron už nie je len pašerákom liekov, ale stáva sa bojovníkom za dôstojnosť, vzdelanie a spoločenské prijatie HIV pozitívnych ľudí. Tak vďaka svojej snahe prežiť žije Ron naplno ako nikdy predtým, v čase keď už mal byť dávno mŕtvy. Film Klub poslednej nádeje je inšpirovaný skutočnými udalosťami.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.