Noe



Koniec sveta je len začiatok.

            
Orig. názov: Noah
Žáner: dráma, fantasy
Stiahnutie:  http://www.filmy-na-stiahnutie.sk/noe/
Krajina: USA
Réžia: Darren Aronofsky
Scenár: Darren Aronofsky, John Logan
Kamera: Matthew Libatique
Hudba: Clint Mansell
Hrajú: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Logan Lerman, Douglas Booth, Emma Watson, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Dakota Goyo, Mark Margolis, Kevin Durand, Don Harvey, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Madison Davenport
OBSAH filmu Noe:
Svet už zachránilo mnoho hrdinov, ale on bol prvý. Režisér Darren Aronofsky, tvorca Čiernej labute a ďalších výnimočných filmov stvoril katastrofickú drámu, ktorá vám rozpovie jednu z najstarších legiend ľudstva tak, ako ste ju ešte nikdy nepočuli. „Ten príbeh je o konci sveta a o druhej najslávnejšej lodi v histórii hneď po Titanicu. Preto nechápem, že ho ešte nikto nenatočil ako klasický celovečerný film,“ hovorí režisér Aronofsky, ktorý je Noemom posadnutý, pretože už ako trinásťročný vyhral prestížnu recitačnú súťaž s vlastnou básničkou na tému „Potopa sveta Noemovými očami“.
Znepokojivá vízia smrtiacej zápaly prenasleduje Noema (Russell Crowe) v snoch stále častejšie. Všetky podivné znamenia mu pomôže rozlúštiť múdry Matuzalem (Anthony Hopkins). Zem sa ocitla na okraji priepasti, kam ju zaviedla ľudská rasa. Najvyšší sa rozhodol pre úplne nový začiatok v podobe gigantickej potopy a pre obnovu ľudského druhu si vybral práve Noema a jeho početnú rodinu.
A pretože Noe vie, že skaza príde s vodou, začne stavať archu. Obriu loď, na ktorej by sa on aj jeho rodina zachránili. V priebehu stavby musí čeliť nie len nedostatku času, vlastným pochybnostiam, obavám svojich blízkych, ale aj otvorenej nenávisti súkmeňovcov v čele s krutým potomkom slávneho bratovraha Kaina (Ray Winstone).
Okrem toho musia na palubu prizvať aj zástupcov všetkých živočíšnych druhov, aby život na „novej“ Zemi mohol byť úplný. Najväčšia katastrofa v dejinách planéty v tej chvíli môže začať. Režisér Aronofsky varuje, že Noe v jeho podaní nebude klasická biblická adaptácia akú zvykneme vídať na Vianoce v televízii, ale plnokrvná, dobrodružná, katastrofická dráma s nejednoznačným hrdinom, ktorému Russell Crowe dodá patričnú razanciu.
Ten si vo filme naviac zopakuje manželstvo s Jennifer Connelly. V Čistej duši z tohto spojenia vzišli štyria Oscari …



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.