Komorník - online o filme



Príbeh Cecila Gainesa (Forest Whitaker), ktorý pracoval ako komorník v Bielom dome a obsluhoval sedem prezidentov medzi rokmi 1952 až 1986.


Orig. názov:Butler, The
Žáner:životopisná dráma

Krajina:USA
Web stránka:http://www.weinsteinco.com/sites/leedanielsthebutler/
 
Réžia:Lee Daniels
Scenár:Lee Daniels, Danny Strong
Kamera:Andrew Dunn
Hudba:Rodrigo Leão
Hrajú:Forest Whitaker, John Cusack, Lenny Kravitz, Robin Williams, Alan Rickman, James Marsden, Minka Kelly, Jesse Williams, Liev Schreiber, Cuba Gooding Jr., Nelsan Ellis, Terrence Howard, Jane Fonda, Melissa Leo, Vanessa Redgrave, Mariah Carey, David Oyelowo, David Jensen, Alex Manette, James DuMont, Philippe Radelet, Ray Gaspard, Clarence Williams III, Alex Pettyfer, Aml Ameen, Elijah Kelley, Colman Domingo, Yaya Alafia, Oprah Winfrey, Colin Walker
OBSAH filmu Komorník:
Počas tohto obdobia v Bielom dome bol pri tom, keď sa tvorili dejiny USA, od vojny vo Vietname a hnutia za občianske práva až po atentát na Martina Luthera Kinga a Johna F. Kennedyho. Okrem toho, že zastával práva afroamerických zamestnancov Bieleho domu, bojuje celé roky svoj súkromný boj i na rodinnom fronte: musí znovu nájsť cestu k odcudzenej manželke i k svojmu synovi, ktorý odmieta otcovu "pracovnú" profesiu.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.