Příběh kmotra



Príbeh veľkej lásky. Lásky k peniazom.


Orig. názov:Příběh kmotra
Žáner:dráma, krimi, životopisný

Krajina:Česká republika
Web stránka:http://www.pribeh-kmotra.cz
 
Réžia:Petr Nikolaev
Scenár:Petr Nikolaev
Kamera:Ramúnas Greičius
Hrajú:Ondřej Vetchý, Lukáš Vaculík, Andrej Hryc, Vica Kerekes, Kryštof Hádek, Filip Kaňkovský, Jan Vondráček, Jiří Dvořák, Marko Igonda, Jiří Vymětal, Pavel Nečas, Vladimír Brabec, Petr Jeništa
OBSAH filmu Příběh kmotra:
Příběh Kmotra je inšpirovaný bestsellerom Jaroslava Kmenta "Kmotr Mrázek". Rozpráva o vzostupe a páde človeka, ktorý sa od kšeftu s digitálnymi hodinkami vypracoval až na pozíciu šedej eminencie českej politiky.
Vo filme sa stretnú dva svety - viera v právo silnejšieho, múdrejšieho a viera v spravodlivosť. Budete sledovať strhujúci súboj predstaviteľa zákona a poriadku s človekom, ktorý rád prispôsobuje svojim vlastným potrebám. Policajt Cajthaml (Lukáš Vaculík) je celý život na stope Krstnému otcovi (Ondřej Vetchý). Sleduje jeho láskyplnú starostlivosť o rodinu, jeho starosť o jej zabezpečenie a jeho postupnú cestu k moci. 
Posadnutý svojou pravdou, obetuje policajt vlastný súkromný život, pričom sleduje rodinnú idylu muža na druhej strane barikády. Vplyv jeho protivníka vzrastá natoľko, že dokáže narušiť aj štruktúry na strane zákona a nakoniec Cajthamla pripraví o jeho postavenie a prácu. Ten napriek tomu s buldočou vytrvalosťou verí v poriadok a spravodlivosť naprieč politickými systémami, ktorými počas svojho honu prejde.
Postava kapitána Cajthamla je holdom policajtom, ktorí nestratili vieru, že spravodlivosť má zvíťaziť.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.