Babie leto



Jeseň bude horúca. Do mesta, strateného kdesi na konci sveta, sa opäť vracia babie leto. A spolu s ním sa z výkonu trestu vracia Biely.


Orig. názov:Babie leto
Žáner:dráma, krimi, thriller

Krajina:SR
Web stránka:http://www.babieleto.com/
 
Réžia:Gejza Dezorz
Scenár:Agda Bavi Pain, Gejza Dezorz
Kamera:Richard Žolko
Hudba:Marián Čekovský
Hrajú:Alexander Bárta, Agi Gubíková, Jevgenij Libezňuk, Igor Krempaský, Jaroslav Mottl, Aladár Slepčík
OBSAH filmu Babie leto:
Jeseň bude horúca. Do mesta, strateného kdesi na konci sveta, sa opäť vracia babie leto. A spolu s ním sa z výkonu trestu vracia Biely. Po desiatich rokoch väzenia prichádza domov do Košíc iba kvôli jednému. Pomstiť sa za svoju ukradnutú česť, rodinu aj mladosť. 
A začína sa divoká jazda ešte divokejším východom, miestnym podsvetím, rómskym getom a bočnými uličkami priamo v srdci hlavného mesta slovenskej periférie. Asi prvý film z druhého najväčšieho mesta na Slovensku prináša na plátna kín exotickú a výbušnú zmes drsného humoru, napätia a akčných scén, v ktorých sa mieša krv s destilátmi, smiech so slzami a platený sex so spaľujúcou láskou. Dráma zo súčasnosti aj o bizarnom mikrosvete kriminálnej komunity, ako aj o pomeroch na okraji spoločnosti spája prvky filmových žánrov ako gangsterka, pulp alebo film noir. 
Sugestívne herecké výkony, mrazivá atmosféra, a predovšetkým silný príbeh podľa medzinárodne oceňovanej knihy, to všetko robí z nového filmu Babie leto udalosť, akú Slovensko ešte nezažilo.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.