Najvyššia ponuka



Láska ku kráse môže byť zničujúca.


Orig. názov:La migliore oferta/ The Best Offer
Žáner:dráma, romantický

Krajina:
Taliansko
Web stránka:http://lamiglioreoffertailfilm.it/
 
Réžia:Giuseppe Tornatore
Scenár:Giuseppe Tornatore
Kamera:Fabio Zamarion
Hudba:Ennio Morricone
Hrajú:Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Donald Sutherland, Sylvia Hoeks
OBSAH filmu najvyššia ponuka:
Virgil Oldman (Geoffrey Rush) je svetovo uznávaný znalec v oblasti výtvarného umenia a starožitností. Vo svojom osobnom živote je však uzavretým samotárom prenasledovaným mnohými obsesiami. Nikdy sa nedokázal zblížiť s iným človekom, nie je schopný s niekým spolupracovať a v živote sa nezamiloval do žiadnej ženy.  Jeho okolie ho preto považuje za výstredného génia.

Bližší vzťah má len s Robertom (Jim Sturgess), mladým a zručným reštaurátorom historických mechanických strojčekov a hodín. Ale ani tento vzťah nie je možné nazvať osobným. Jedinou vecou, ktorej Virgil venuje svoju vášeň, je tajná zbierka ženských portrétov všetkých umeleckých štýlov a období, ktorú mu pomáha doplňovať Billy Whistler (Donald Sutherland), druhý človek, ktorého je ochotný pustiť do svojho súkromia. A tak jeho život beží celkom bez emócií a nečakaných zmien.

Až v deň jeho šesťdesiatych tretích narodenín príde nečakaný telefonát od neznámej ženy (Sylvia Hoeks), ktorá sa predstaví ako Claire Ibbetsonová. Tá ho naliehavo žiada o pomoc pri odhade a predaji zdedenej rodinnej umeleckej zbierky. Virgil jej ponuku nakoniec príjme a dostaví sa v dohodnutom čase do starého domu, ktorý je zaplnený starými obrazmi, sochami a nábytkom. Jeho nová klientka však na schôdzku nepríde. Pomocou ďalších  telefonátov ho Claire postupne prehovorí k ďalším pokusom o stretnutie, ku ktorým nakoniec opäť nedôjde. Tak sa začína zvláštna hra, ktorá ho priťahuje. 
Snaží sa zistiť identitu tejto tajomnej ženy a pomocou triku zisťuje, že Claire je mladá, veľmi krásna a trpí panickou hrôzou z okolitého sveta. A preto žije v skrytých miestach starého domu. Robert Virgilovi radí, ako krok za krokom získať srdce ženy, ktorá sa ukryla pred svetom. Virgil sa ocitá vo víre vášne a uprostred hry, ktorá navždy zmení  jeho život.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.