Pot a krv



Keď to nemôžeš mať, musíš si to vziať.


Orig. názov:Pain & Gain
Žáner:akčná krimikomédia

Krajina:USA
Web stránka:http://www.painandgainmovie.com/
 
Réžia:Michael Bay
Scenár:Christopher Markus, Stephen McFeely
Kamera:Ben Seresin
Hudba:Steve Jablonsky
Hrajú:Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie, Ed Harris, Tony Shalhoub
OBSAH filmu Pot a krv:
Dá sa dostať ku šťastiu skratkou? Explozívny režisér Michael Bay vo veľmi čiernom akčnom krimi Pot a krv dokazuje, že to nejde. Spolu s ním vás o tom presvedčí Mark Wahlberg a Dwayne Johnson v rolách urastených chlapcov z posilňovne, ktorí sa skratkou k Americkému snu vydali do pekiel, kde sa k vyššie uvedeným telesným tekutinám pridali aj slzy. Ich slzy.
Daniel Lugo ( Mark Wahlberg ) je sympatický tréner z posilňovne, ktorý vo voľnom čase myslí len na to, ako bezbolestne zbohatnúť. Pretože verí, že mu to celkom páli, vymyslí plán, do ktorého zasvätí dvoch kumpánov, Adriana ( Anthony Mackie ), chlapíka totálne rozhaseného steroidmi, a čerstvo prepusteného recidivistu Paula ( Dwayne Johnson ), z ktorého sa vo väzení stal veľmi veriaci človek. Ten plán je geniálne jednoduchý.
Unesú Danielovho bohatého klienta, obchodníka Victora Kershawa ( Tony Shalhoub ) a za kufor plný peňazí ho zase pustia na slobodu. Keby všetci zúčastnení aktéri neboli úplní hlupáci, možno by to aj vyšlo. Plán ale zlyhá hneď v samom zárodku. Smršť šialených, násilných a tragikomických akcií, ktorú prvé šliapnutie vedľa vyvolá, vás donúti silne pochybovať o tom, že tento film skutočne vznikol podľa skutočných udalostí, ako tvrdí režisér Michael Bay. A hneď jedným dychom dodáva, že toto je ten typ príbehu, ktorý by si žiadny
scenárista nedovolil vymyslieť.
Bay si k neposlušným svalovcom odskočil od veľmi úspešnej ságy Transformers. „Ich svet je jasne rozdelený na čierny a biely, Pot a krv je ale plný šedi. Myslím, že divákov znepokojí pohľad na „hrdinov“, ktorí cez týždeň žmýkajú z ľudí výkupné a cez víkend robia grilovačku pre susedov,“ hovorí režisér.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.