Očista



Jednu noc v roku sú všetky zločiny povolené. Prežite ju.

Orig. názov:The Purge
Žáner:horor, thriller
Verzia filmu:
Krajina:USA
 
Réžia:James DeMonaco
Scenár:James DeMonaco
Kamera:Jacques Jouffret
Hudba:Nathan Whitehead
Hrajú:Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Adelaide Kane
OBSAH filma Očista:
Ako vyriešiť alarmujúcu mieru kriminality? Legalizáciou všetkých zločinov. Na jednu jedinú noc v roku sa Amerika blízkej budúcnosti premieňa na najnebezpečnejšie miesto na Zemi. Keď sa vás niekto rozhodne zabiť, nikto vám nepomôže, pretože všetky zložky záchranného systému sú behom Očisty mimo prevádzky. Funguje to úžasne, aj vďaka tomu život v tejto krajine v ostatné dni pripomína raj. Len sa ho nemusíte dožiť.
Krvavý thriller s hororovými prvkami natočili tvorcovia séria Paranormal Activity, ktorí vás budú desiť tak, ako je im vlastné.
Úspešní a bohatí Sandinovci sa na Očistu pripravujú v úplnom pokoji. James ( Ethan Hawke ) predáva bezpečnostné systémy, vďaka ktorým svoj dom premenil na nedobytnú pevnosť. Jeho manželka ( Lena Headey ) a deti, teenageri Charlie a Zoey, preto môžu nerušene pozorovať prostredníctvom bezpečnostných kamier svet tam vonku a výnimočné drámy, ktoré táto špecifická noc prinesie. Všetko zmení jeden cudzinec, ktorý sa náhle objaví pri ich dverách a úpenlivo prosí o záchranu. Pustiť ho dovnútra, alebo nie? Rozhodnutie, ktoré urobia, obráti ich život naruby. Z nezúčastnených pozorovateľov sa stanú hlavnými postavami v mimoriadne krvavej hre, ktorú nemusí ani jeden z nich prežiť. Táto noc bude prekliato dlhá.
Jamesa DeMonaca, autora žánrovej lahôdky Prepadnutie 13. okrsku, k napísaniu scenára Očisty inšpiroval rozhovor s manželkou, potom čo ich oboch takmer zabil bezohľadný vodič. „Nebolo by fajn, keby aspoň jeden deň v rok mohli títo ľudia beztrestne zabiť?“, povedala mu. Veľmi inšpiratívna veta dala námet originálnemu thrilleru, ktorý sa do vás zareže ako britva.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.