Wolverine


Keď je najzraniteľnejší, je najnebezpečnejší!
Orig. názov:The Wolverine
Žáner:akčný

Krajina:USA
Web stránka:http://thewolverinemovie.com/
 
Réžia:James Mangold
Scenár:Mark Bomback, Christopher McQuarrie
Kamera:Ross Emery
Hudba:Marco Beltrami
Hrajú:Hugh Jackman, Hiroyuki Sanada, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Brian Tee, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova
OBSAH filmu Wolverine:
Wolverine (Hugh Jackman), najslávnejší hrdina zo ságy X-Men, sa vo svojom novom dobrodružstve pozrie do súčasného Japonska, aby tam otestoval svoju nesmrteľnosť na ostrí samurajských mečov. V tomto pre neho úplne neznámom a nezrozumiteľnom svete sa stretáva nie len s mužom, ktorému v minulosti zachránil život, ale aj so svojou najväčšou Nemezis: osudovou pomstou, ktorej sa nemôže vyhnúť, ale môže s ňou bojovať a dúfať vo víťazstvo alebo aspoň záchranu.
Z tejto neľútostnej bitky na život a na smrť so samurajským klanom však Wolverine odchádza navždy poznamenaný. Prvýkrát v živote sa cíti zraniteľný, ocitá sa na samej hrane svojich fyzických a psychických možností. Zďaleka už nebojuje len so smrtiacimi zbraňami nepriateľov, ale aj s vlastnou smrteľnosťou. 
Z týchto vnútorných a vonkajších bojov sa potom ale vracia omnoho silnejší a nebezpečnejší, ako kedykoľvek predtým.
Hugh Jackman k svojej ikonickej postave a jej príbehu dodáva: „Páči sa mi predstava, že do Japonska, do sveta plného cti, dávnych zvykov a tradícií vpadne outsider s anarchistickými sklonmi a začne si v ňom raziť vlastnú cestu. Naviac sa tu stretne so samurajmi, ktorí mu nakopú zadok, napriek tomu, že nie sú mutanti.“



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.