Revival



Nikdy to nekončí.


Orig. názov:Revival
Žáner:komédia

Krajina:Česká republika
 
Réžia:Alice Nellis
Scenár:Alice Nellis
Kamera:Matěj Cibulka
Hudba:Jan Ponocný
Hrajú:Bolek Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek, Marián Geišberg, Vojtěch Dyk, Zuzana Bydžovská, Jenovéfa Boková, Lucie Žáčková, Jana Hubinská
OBSAH filmu Revival:
Revival je nová komedie Alice Nellis nabitá hudbou a humorem, komedie pro muže, pro ženy a vůbec pro všechny. Bolek Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek a Marián Geišberg hrají v Revivalu kamarády, jejichž rocková skupina se rozpadla v roce 1972, a kteří se rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Každý má k tomu své důvody a každý z nich si stačil nastřádat své vlastní osobní průšvihy. Ve středu dění proto není jen návrat kapely na pódia a s tím spojená zábava, ale i život všech jejích členů. V dalších rolích Revivalu se představí Zuzana Bydžovská, Vojta Dyk, Jenovéfa Boková nebo Richard Genzer.
„Revival je komedie o rockenrolu a o jednom podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl,“ říká režisérka Alice Nellis
„Ještě jednou si pořádně . . .“ Smoke, to byli čeští Rolling Stones. Za nejasných okolností se ale v roce 1972 rozpadli a každý ze čtyř bývalých muzikantů se s údělem rockera ve výslužbě vyrovnal po svém. Každý z nich má teď za sebou svůj život a svůj vlastní příběh. A taky jejich pohnutky k oživení kapely Smoke jsou různé - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, anebo se ještě jednou pořádně odvázat.
Jejich světy se potkávají a oni si začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu i za ním. Nejen členy kapely, i všechny okolo ovšem čeká spousta zábavy a často velmi překvapivých a komických situací. A také se konečně podaří rozluštit jedno velké tajemství – proč se vlastně skupina rozpadla.
Alice Nellis je jedním z mála současných českých filmařů, jejichž nové filmy vzbuzují očekávání. Zatím nikdy nezklamala, její komedie mají vzácnou kombinaci chvály kritiky a smíchu publika v sále. Poslední snímek Alice Nellis Perfect Days vidělo v českých kinech přes 250 000 lidí.
„Jsme horší, než si myslíte“. Filmová skupina Smoke hraje ve složení Miroslav Krobot jako kytara, Bolek Polívka jako basa, Karel Heřmánek u kláves, Marián Geišberg jako zpěvák. Úspěšnou kapelu dělají písničky. Všechny, které má Smoke v repertoáru, jsou původní a přímo pro film je složil Jan Ponocný alias Cirkus Ponorka. Ve filmu si navíc i zahrál roli bubeníka se zajímavým handicapem.

K filmu Revival vychází i kniha a soundtrack.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.