Svetová vojna Z



Jeden človek sa snaží zabrániť koncu ľudskej civilizácie. O nič menšie vo výpravnom thrillery Marca Forstera nepôjde.

Orig. názov:World War Z
Žáner:thriller

Krajina:USA / Malta
Web stránka:http://www.worldwarzmovie.com/
 
Réžia:Marc Forster
Scenár:Matthew Michael Carnahan
Kamera:Robert Richardson
Hudba:Marco Beltrami
Hrajú:Brad Pitt, Eric Wast, Mireille Enos, David Morse, Matthew Fox
OBSAH filmu Svetová vojna Z:

Že sa jedná o jeden z najväčších filmov tohto roka, potvrdzuje nielen obsadenie Brada Pitta do hlavnej role, ale predovšetkým vyjadrenie režiséra, mimo iné tvorcu bondovky Quantum of Solace, ktorý vraj nič tak veľké dosiaľ netočil.
Gerry Lane ( Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizácie spojených národov ako expert na riešenie najrôznejších kritických situácií. Kedykoľvek sa niekde na svete mimoriadne vyhrotia miestne pomery, Gerry príde a väčšinou dokáže identifikovať zdroje krízy a nájsť riešenie na upokojenie situácie. Tieto schopnosti sa mu budú náramne hodiť, pretože sa celý svet premenil na podobnú divokú destináciu. Ľudstvo začala vo veľkom decimovať vírová epidémia gigantických rozmerov, a pokiaľ sa ju nepodarí čo najrýchlejšie zastaviť, nebude už koho zachraňovať. Situácia je o to horšia, že vírus prejavuje nebývalú agresivitu nakazených, ktorí zámerne napádajú tých, ktorým sa choroba vyhýba. Uprostred apokalypsy musí Gerry nájsť zdroj nákazy, pretože bez jeho lokalizácie nie je možné v boji s neviditeľných nepriateľom uspieť. Hľadanie ihly v kope sena by pravdepodobne bolo omnoho jednoduchšie, pretože cieľ Gerryho misie sa môže ukrývať kdekoľvek na svete.
Brad Pitt nefiguruje vo Svetovej vojne Z len ako „obyčajný“ herec, stál pri zrode celého projektu, pretože jeho spoločnosť Plan B kúpila práva k úspešnej knižnej predlohe. Režisér Forster tvrdí, že mať predstaviteľa hlavnej role, ktorý je zároveň producentom, poskytuje mnoho výhod. „V prvej rade musím povedať, že s Bradom Pittom pred kamerou aj za ňou som sa cítil omnoho komfortnejšie, pretože, keď poznáte jeho kariéru viete, že má skvelý vkus a cit pre dobré témy, takže sa nemôže nič stať. Naviac sa všetky problémy dali riešiť okamžite. To natáčanie bola vlastne zábava, navzdory téme,“ hovorí režisér Forster.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.