Star Trek: Do temnoty



Posádka lodi Enterprise, asi najznámejšieho filmového korábu, vyráža na ďalšiu misiu, ktorá tento krát povedie do temnoty.

Orig. názov:Star Trek Into Darkness
Žáner:sci-fi, dobrodružný, akčný

Krajina:USA
Web stránka:http://www.startrekmovie.com/
 
Réžia:J.J. Abrams
Scenár:Roberto Orci, Alex Kurtzman, Damon Lindelof
Kamera:Daniel Mindel
Hudba:Michael Giacchino
Hrajú:Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Benedict Cumberbatch, Karl Urban, John Cho, Alice Eve
OBSAH:
Posádka lodi Enterprise, asi najznámejšieho filmového korábu, vyráža na ďalšiu misiu, ktorá tento krát povedie do temnoty. Opäť jej bude veliť skúsený „kapitán“ J. J. Abrams, ktorý pred tromi rokmi umierajúcu sci-fi legendu Star Trek: Do temnoty úspešne oživil. V pokračovaní sa s obyčajným udržiavaním kurzu neuspokojil, a tak vznikol film, ktorý vo všetkých ohľadoch splňuje nároky kladené na jeden z najočakávanejších titulov roka.

Pretože kapitán James T. Kirk (Chris Pine) je stále horkokrvný a nedisciplinovaný rebel, spôsobil menší galaktický incident, ktorý by za normálnych okolností skončil jeho degradáciou. Podmienky na rodnej Zemi ale normálne zďaleka nie sú. Došlo totiž k bezprecedentnému a devastujúcemu útoku na Hviezdnu flotilu (Organizácia spojných národov budúcnosti) a posádka Enterprise sa ponúkne, že chytí páchateľa, záhadného intergalaktického teroristu Johna Harrisona (Benedict Cumberbatch). 
Pôjde o jej doteraz najnáročnejšiu misiu, pretože sa vydajú do miest, kde je tá najtenšia hranica medzi priateľstvom a nepriateľstvom, pomstou a spravodlivosťou, pokojnou budúcnosťou a ničivou vojnou, ktorá môže zničiť celý vesmír.Star Trek: Do temnoty  Okrem Chrisa Pinea sa do posádky Enterprise vracajú vesmírmi cestovatelia z predchádzajúceho dielu, Zachary Quinto ako prvý dôstojník Spock, Karl Urban ako večný kverulant a hlavný lekár, Simon Pegg v roli komického hlavného konštruktéra a Zoe Saldana, ktorá si opäť zahrala komunikačnú dôstojníčku Uhuru.

„Tento film ide omnoho ďalej než predchádzajúci Star Trek – sú v ňom vizuálne originálne planéty, divoké naháňačky vesmírnych lodí, veľkolepé trikové scény, ale má tiež omnoho prepracovanejší príbeh,“ chváli sa Abrams, ktorého najväčšou ambíciou bolo, aby film, ktorý sa odohráva v budúcnosti vyzeral, akoby ho v budúcnosti točili.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.