Pred polnocou



Celine a Jesse. Prvýkrát sa náhodou stretli pred osemnástimi rokmi vo vlaku smerujúcom do Viedne. O deväť rokov neskôr na seba narazili vo Francúzsku.


Orig. názov:Before Midnight
Žáner:romantická dráma

Krajina:USA
Web stránka:http://www.facebook.com/BeforeMidnightFilm
 
Réžia:Richard Linklater
Scenár:Richard Linklater
Hrajú:Julie Delpy, Ethan Hawke
OBSAH filmu Pred polnocou:
Celine a Jesse. Prvýkrát sa náhodou stretli pred osemnástimi  rokmi vo vlaku smerujúcom do Viedne. O deväť rokov neskôr na seba narazili vo Francúzsku. Teraz majú štyridsať a doputovali do Grécka. Úderom polnoci sa opäť stávame svedkami ich netradičného spojenia.   
Režisér Richard Linklater už po tretíkrát pokračuje v očarujúcom príbehu o náhodnom stretnutí dvoch cudzích ľudí, ktorých pohľady na svet, postoje, skúsenosti a povinnosti sa menia každým ďalším dlhodobým odlúčením a sú konfrontované vo vzájomných nekončiacich rozhovoroch. Prvý z filmov uspel na berlínskom filmovom festivale, druhý bol okrem ďalších ocenení nominovaný na Oscara.   
Jeden z najväčších milostných príbehov amerického filmu je výnimočným najmä vďaka chémii, ktorá funguje medzi hlavnými predstaviteľmi Ethanom Hawkom a Julie Delpy a z ktorej sa nič nestratilo ani po takmer dvoch desaťročiach.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.