Podfukári



Dokonalá ilúzia alebo lúpež storočia?

Orig. názov:Now You See Me
Žáner:krimi, dráma, thriller

Krajina:USA
Web stránka:http://www.nowyouseememovie.com/
 
Réžia:Louis Leterrier
Scenár:Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt
Kamera:Mitchell Amundsen, Larry Fong
Hudba:Brian Tyler
Hrajú:Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Morgan Freeman, Michal Caine, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Dave Franco, Mélanie Laurent
OBSAH:
Takto nejako by to vyzeralo, keby Dannyho jedenástka vedela kúzliť. Práve v ich elegantnom štýle totiž pracujú Podfukári – tím špičkových iluzionistov, ktorý v rámci svojich efektných kúzelníckych show prevádzajú ešte efektnejšie bankové lúpeže zamerané proti skorumpovaným finančníkom.
Po veľkolepom vybielení prvej banky doslova v priamom prenose vstupuje na scénu FBI a začína napínavá a zábavná hra na mačku a myš. Lenže aby sa z myši stala mačka, prizve si FBI na pomoc experta, bývalého iluzionistu (Morgan Freeman), ktorý má za úlohu nájsť odpovede na otázku: ide im o peniaze, najslávnejšie kúzlo alebo niečo celkom iné? A ako to, dočerta, vlastne robia?!
„Pozorne sa dívajte, pretože čím bližšie si myslíte, že ste, tým ľahšie bude vás oklamať...“
Nachádzame sa v legendárnej sále MGM Grand v Las Vegas a sledujeme vystúpenie skupiny iluzionistov.  Tí v priebehu večera pozvú na pódium prítomného majiteľa banky, a napriek tomu, že je jeho banka až v Paríži, hlavným číslom a vrcholom celej show bude jej vylúpenie. Tu a teraz! Na obrazovkách sa objavia zábery z bankových bezpečnostných kamier, a už je tu zlatý klinec programu: peniaze, ktoré pred očami majiteľa aj všetkých divákov zmiznú v priamom prenose na obrazovkách z parížskeho sejfu, náhle pršia zo stropu na ohromených divákov v sále MGM Grand.
Po tom, čo sa ukáže, že ich show nebola iba ukážkou špičkovej mágie a  k vylúpeniu francúzskej banky počas ich vystúpenia naozaj došlo, začína pre našu geniálnu kúzelnícku štvoricu napínavý súboj s vyšetrovacím tímom, ktorý tvorí Mark Ruffalo a jeho „nežná“ posila  Mélanie Laurent.
V hlavných úlohách Podfukárov sa predstaví  charizmatický Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco a Michael Cain v role mocného finančného magnáta, ktorý, ako sa zdá, vie o plánoch našich hrdinov viac, než by sa na prvý pohľad zdalo.
PODFUKÁRI – grandiózne predstavenie v réžii Louisa Leterriera (Kuriér 1 a 2, Neuveriteľný Hulk, Súboj Titanov) - majú v rukáve hneď niekoľko es: skvelé obsadenie, vizuálne fascinujúcu akciu a efekty a v neposlednom rade originálnu zápletku a príbeh, ktorého podstata ostáva utajená až do veľkého finále…
Dokážu novodobí Robinovia Hoodovia dokončiť svoju starostlivo naplánovanú sériu bravúrnych ilúzií skôr, než FBI odhalí, čo sa v skutočnosti za ich trikmi skrýva?



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.