Záhada hory mŕtvych



Po stopách tajomnej výpravy a ešte tajomnejších úmrtí...

Orig. názov:The Dyatlov Pass Incident
Žáner:thriller

Krajina:USA, Rusko
Web stránka:http://dyatlovmovie.ru/
 
Réžia:Renny Harlin
Scenár:Vikram Weet
Kamera:Denis Alakron-Ramires
Hrajú:Gemma Atkinson, Holly Goss, Matt Stokoe, Luke Albright
OBSAH:

Písal sa rok  1959. Desať skúsených lyžiarov pod vedením Igora Dyatlova sa vybralo na lyžiarsku expedíciu do pohoria Ural v Rusku. Boli  to študenti Uralského polytechnického inštitútu. Od výpravy sa oddelil zo zdravotných dôvodov  Yuri Yudin, ktorý v tej chvíli netušil aké má šťastie.
Mali v úmysle podniknúť výpravu, ktorej cieľom bolo zistiť, ako ľudské telo reaguje na záťaž v najvyššom stupni obtiažnosti. Ani jeden z nich neprežil... Ich telá boli nájdené len v spodnom prádle, s ťažkými vnútornými zraneniami, rozbitými lebkami.  Vykazovali vysoké známky radiácie, jednej z dievčat chýbal jazyk a oči. Ich koža bola sfarbená do žlto-hneda. Známky krvi sa však nenašli....
V roku 2012 se päť amerických študentov s kamerou, rozhodlo vyraziť po stopách tejto  ruskej výpravy . Akonáhle sa dostanú na miesta tragédie, začnú sa diať nevysvetliteľné veci, až im je stále jasnejšie, že tajomné sily začínajú znovu zasahovať.

Film režiséra  Renny Harlina  (Cliffhanger, Dlhý bozk na dobrú noc, Ostrov hrdlorezov a iné) sa pokúša svojou filmovou výpoveďou  priblížiť túto nevysvetlenú a bizarnú  záhadu 20.storočia.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.