Veľký Gatsby



Nová filmová adaptácia románu F. Scotta Fitzgeralda Veľký Gatsby vznikla vďaka nápaditej mysli scenáristu, producenta a režiséra Baza Luhrmanna. Obdobie, v ktorom...

Orig. názov:The Great Gatsby
Žáner:romantická dráma

Krajina:
USA / Austrália
Web stránka:http://www.the-great-gatsby-movie.co.uk
 
Réžia:Baz Luhrmann
Scenár:Baz Luhrmann, Craig Pearce
Kamera:Simon Duggan
Hudba:Craig Armstrong
Hrajú:Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Joel Edgerton, Isla Fisher, Jason Clarke, Elizabeth Debicki, Gemma Ward, Callan McAuliffe, Amitabh Bachchan, Jack Thompson, Jacek Koman, Vince Colosimo, Goran D. Kleut, Heather Mitchell
OBSAH:
´Veľký Gatsby´ sleduje príbeh budúceho spisovateľa Nicka Carrawaya, ktorý cestuje z amerického stredozápadu do New Yorku. Je jar 1922 a éra uvoľnených mravov, iskriaceho jazzu, nelegálneho obchodu s alkoholom a do nebies siahajúcich akcií.

Nick si chce splniť svoj vlastný Americký sen a na burze zarobiť nejaké peniaze. Usadí sa v susedstve tajomného zbohatlíka Jaya Gatsbyho, nedaleko svojej sesternice Daisy a jej aristokratického záletníckeho manžela Toma Buchanana. Nick sa v ich spoločnosti dostáva do pútavého sveta superbohatých, ich ilúzií, lásky a podvodov. 
Nick tak vydáva svedectvo o svete, v ktorom žije. Je to príbeh neprijateľnej lásky, neskaziteľných snov a vysokooktánovej tragédie, ktorý nastavuje zrkadlo našej modernej dobe a problémom.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.