Na cudzí účet


Čo všetko sa vám môže stať, keď vám niekto ukradne totožnosť? A čo musíte podstúpiť, aby ste ju získali späť, zvlášť keď proti vám stojí úplne nevyspytateľná a bezohľadná kreatúra.


Orig. názov:Identity Thief
Žáner:komédia

Krajina:USA
 
Réžia:Seth Gordon
Scenár:Craig Mazin
Kamera:Javier Aguiresarrobe
Hrajú:Jason Bateman, Melissa McCarthy, Jon Favreau, Amanda Peet, Morris Chestnut
OBSAH NA CUDZÍ ÚČET:
Tvorcovia komédie Šéfovia na zabitie a Macík priviedli na svet ďalšieho neznesiteľného antihrdinu. Je trošku viac korpulentná a trošku viac kradne.

Sandy Patterson (Jason Bateman) mal život ako zo škatuľky (ukážková rodina, nádherný dom, rozbehnutá kariéra), kým pri náhodnom tankovaní na pumpe nezistil, že má prečerpaný limit na karte. Hneď na to sa mu začal jeho dokonalý svet rúcať ako domček z kariet. Všetko vyvrcholilo jeho zatknutím a obvinením z neuposlúchnutia súdneho príkazu. Na policajnej stanici sa síce vysvetlilo, že je v tom Sandy nevinne, pretože
sa stal obeťou zlodejky identít, ktorá využila to, že jeho meno je obojpohlavné a začala sa za neho vydávať. Lenže toto zistenie jeho problém nerieši. Pokiaľ má svoj život získať späť, musí ženu, ktorá mu ho ukradla nájsť a privliecť do rúk spravodlivosti po dobrom alebo po zlom. Sandyho čaká dlhá cesta a na jej konci jeho Nemesis – Diana (Melissa McCarthy), ktorá má pre neho pripravených ešte pár ďalších prekvapení a navyše s ním dobrovoľne určite nikam nepôjde. Sandy tak bude musieť odhodiť image slušáka a začať jednať podľa jej šialených pravidiel.
Podľa predstaviteľa hlavnej role Jasona Batemana, ktorý film aj produkoval, je Na cudzí účet nie len skvelou komédiou, ale zároveň veľkým varovaním: „Keď som začal zbierať podklady pre scenár, šokovalo ma, ako často k podobným krádežiam v súčasnej dobe dochádza. Sme v tomto smere zraniteľnejší, než si myslíme. A presne to sme chceli – natočiť film, pri ktorom sa budete baviť, ale zároveň cítiť ľahké mrazenie v chrbte, pretože toto sa môže stať každému,“ dodáva Bateman.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.