SMRTEĽNÉ LŽI (ARBITRAGE)



Vzdáte sa moci, ktorú milujete, aby ste si zachovali svoju poslednú kvapku ľudskosti?

Orig. názov:Arbitrage
Žáner:dráma, thriller
Krajina:USA
Web stránka:http://www.arbitrage-film.com/
 
Réžia:Nicholas Jarecki
Scenár:Nicholas Jarecki
Hudba:Cliff Martinez
Hrajú:Richard Gere, Tim Roth, Susan Sarandon, Monica Raymund, William Friedkin, Laetitia Casta, Evelina Oboza, Josh Pais, Chris Eigeman, Stuart Margolin, Nate Parker, Jennifer Butler, Larry Pine, Austin Lysy, Curtiss Cook, Gabrielle Lazure, William Henderson White, Brit Marling, Shawn Elliott, Sophie Curtis
OBSAH:
Keď sa v New Yorku po prvý krát stretávame s finančným magnátom Robertom Millerom (Richard Gere) na oslave jeho 60. narodenín, javí sa ako stelesnenie úspešného amerického podnikateľa a dokonalého rodinného života. Za stenami jeho dokonalého sídla mu ale všetko prerastá cez hlavu. Zúfalo sa snaží dokončiť predaj svojho obchodného impéria skôr, než sa príde na jeho podvody.
Pokúša sa utajiť svoj dvojitý život pred manželkou Ellen (Susan Sarandon) a úžasnou dcérou a jedinou dedičkou Brooke (Brit Marling) a zároveň vybalansovať aféru s francúzskou predavačkou umenia Juliou Côte (Laetitia Casta).
Práve vo chvíli, keď sa chystá predať svoje problémové impérium, neočakávaný smrteľný omyl ho núti žonglovať so svojou rodinou, podnikaním a zločinom s pomocou Jimmyho Granta (Nate Parker), osoby z Millerovej minulosti. Jeden zlý krok naštartuje podozrievavého detektíva New Yorkskej polície - Michaela Bryera (Tim Roth), ktorého v jeho úsilí nič nezastaví. Miller bojuje o čas, ktorý nemá. Je konfrontovaný s limitmi svojho morálneho pokrytectva. Podarí sa mu to skôr, ako celá bublina praskne?
Richard Gere bol za túto úlohu nominovaný na Zlatý Glóbus 2013



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.