G.I.Joe: Odveta



Špeciálna vojenská jednotka s krycím názvom G. I. Joe bude znova zachraňovať svet.

Orig. názov:G. I. Joe: Retaliation
Žáner:akčný
Krajina:USA
Web stránka:http://www.gijoemovie.com
 
Réžia:John M. Chu
Scenár:Rhet Reese, Paul Wernick
Kamera:Stephen F. Windon
Hrajú:Dwayne Johnson, Bruce Willis, Channing Tatum, Adrianne Palicki, Jonathan Pryce
OBSAH:
Od veľmi dobrého výsledku jednotky (celosvetovo vyše 300 miliónov dolárov), ktorá sa natáčala aj v Česku, ubehli už štyri roky. Počas nich sa rodil scenár, ktorý má potenciál priviesť do kín prvý tohoročný skutočný blockbuster. K tomu má prispieť nielen pôsobivé 3D spracovanie, ale tiež „vylepšené“ obsadenie, v ktorom okrem hviezdy jednotky Channinga Tatuma žiaria hlavne akčné ikony Dwayne Johnson a Bruce Willis.
Modrá planéta sa ocitla na pokraji skazy, na vine sú intrigy mocnej organizácie Cobra, ktorá má s G. I. Joe nevysporiadané účty. Ako veľmi leží jej vodcom v žalúdku sa ukáže vo chvíli, keď rafinovanou ľsťou ovládnu Biely dom a z Oválnej pracovne označia príslušníkov tejto jednotky za vlastizradcov a zahája ich riadenú likvidáciu. Zopár tých, čo prežili, môže len nečinne prihliadať na to, ako si vodcovia Cobry s prstom na jadrovom tlačidle podmaňujú celý svet. Vo chvíli, keď zúfalstvo vrcholí, zrodí sa plán s krycím označením „Druhá americká revolúcia“. Jeho kľúčovou súčasťou je angažovanie Josepha Coltona (Bruce Willis), vôbec prvého veliteľa G. I. Joe, ktorý už pár podobných kríz zažil. Je otázne, či budú skúsenosti muža, ktorý už bol
na odpočinku, stačiť na to, aby sa rovnováha síl natrvalo vychýlila v prospech G. I. Joe.
Režisér Jon Chu, ktorý prevzal kormidlo po úspešnom Stephenovi Sommersovi, sa rozhodol zásadne vymedziť voči jednotke a dvojkou poňať v inom duchu a tempe. „Komiksy a animované série o G. I. Joe sa tiež navzájom líšia spracovaním aj poetikou a každý to berie. Pohybujeme sa v tom istom svete, ale dívame sa naň inou optikou. Prvý diel si síce vážime, ale to nás nijako neobmedzilo v novom prístupe k dvojke,“ hovorí režisér.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.